Sałatka z łososiem i sosem miodowo-musztardowym

 



Dawno tutaj nie pojawiła się żadna sałatka, więc musiałam się zmobilizować i wrzucić Wam przepis, na taką, którą szczerze uwielbiamy i często przygotujemy ją na szybką, ale i zdrową kolację w ciągu zabieganego tygodnia ;)

Łosoś wędzony na zimno idealnie komponuje się w sałatce z dressingiem miodowo-musztardowym. Dodatkowo użyłam sosu balsamicznego, który jeszcze bardziej podkręcił smak sałatki. Do tego wystarczy dorzucić świeże pieczywko i voila! Pyszna kolacja gotowa! 

Przepis ten sprawdzi się również jako przekąska do pracy, którą wystarczy zapakować do pudełka i zabrać na następny dzień ze sobą :) 

Porcja: 2 osoby

Czas przygotowania: 15 minut








Co potrzebujemy?


120 g wędzonego na zimno łososia

opakowanie mieszanki sałat z rukolą

1 zielony ogórek

1 mała cebula czerwona

orobina sosu balsamicznego do przyozdobienia


Sos

5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki miodu

3 łyżki musztary miodowej

1 łyżeczka octu balsamicznego

sól, pieprz

Sposób przygotowania


1. Mieszankę sałat przełóż do miski.

2. Ogórka umyj, osusz i pokrój w ćwiartki, a cebulę w piórka. Przełóż wszystko do miski. 

3. Przygotuj dressing z podanych składników i polej nim warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Łososia pokrój w średnie plasty i poukładaj na przygotowanej sałacie. Polej dla smaku sosem balsamicznym. 

i gotowe! Smacznego! :)

Komentarze

Popularne posty