Jesienna owsianka z jabłkiem i cynamonem
Dzień dobry w ten słoneczny jesienny poniedziałek! Kalendarzowo powitała nas ta piękna, jesienna aura, którą uwielbiam i bardzo długo jej wyczekiwałam. Szczerze tęskniłam za chłodniejszymi dniami, w ktorych można ubrać się w ciepły, ulubiony sweter i schować się pod kocem. Może dlatego, że pod tym kocem razem ze mną leży od niedawna mały Przytulas, który sprawił, że ta jesień stała się dla nas obojga jeszcze piękniejsza i wyczekiwana!
Dlatego też na takie październikowe poranki proponuję Wam coś rozgrzewającego i idealnego na dobre i przede wszystkim zdrowe rozpoczęcie dnia. A na tapecie pojawia się owsianka pachnąca cynamonem - z płatków górskich z jabłkiem. Przepis jak zwykle prosty i pyszny. Dlatego zostawiam Was z przepisem no i... lecę dalej przytulać się z moim Brzdącem <3.
~Porcja: 2 osoby~
~Czas przygotowania: 10 minut~
Co potrzebujemy?
- 1 duże jabłko
- 1 szklanka płatków górskich
- 1,5 szklanki mleka owsianego
- 2 łyzki cukru trzcinowego
- cynamon
Sposób przygotowania:
1. Jabłko myjemy i razem ze skórką kroimy w kostkę.
2. W rondlu rozgrzewamy mleko owsiane i wrzucamy płatki. Gotujemy cały czas mieszając, aż płatki zmiękną. Dodajemy cukier i mieszamy.
3. Do owsianki wrzucamy pokrojone jabłko i dalej chwilę gotujemy.
4. Doprawiamy na samym końcu cynamonem i ponownie mieszamy.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz