Łosoś z grilla z pieprzem cytrynowym
Hello!
Sezon grillowy trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj jego kontynuacja i wrzucam przepis na soczystego łososia. Rybka grillowana jest w folii aluminiowej z przyprawami, pieprzem cytrynowym i plastrem świeżej cytryny. Do tego wystarczy tylko sałatka, pieczywo i nic więcej do szczęścia nie potrzeba!
Grillowany łosoś jest nie tylko pyszny, ale i również bardzo zdrowy, dlatego jest doskonałą alternatywą do standardowych grillowych dań. Kto jeszcze korzysta z majówki, może śmiało użyć tego przepisu. Tym bardziej, że słońce zachęca do nieustannego siedzenia na dworze i korzystania z tak pięknej majówki!
Więc szorujcie do kuchni i wykorzystajcie ostatnie chwile wolnego! Smacznego!!
~Porcja: 4 osoby~
~Czas przygotowania: 20 minut~
Co potrzebujemy?
- 4 porcje filetu z łososia
- 2 łyżki pieprzu cytrynowego
- 1 łyżka przyprawy do ryb
- cytryna pokrojona plasterki
- suszony koperek
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Filety z łososia myjemy, osuszamy i odkładamy na folię aluminiową. Smarujemy go delikatną oliwą z oliwek.
2. Łososia oprószamy z każdej strony solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb oraz suszonym koperkiem.
3. Pokrojony kawałek cytryny kładziemy na łososia i dokładnie zawijamy go folią.
4 Grillujemy na tackach ok. 10 minut w wysokiej temperaturze.
5. Podajemy z sałatką oraz świeżym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz