Kanapeczki z szynką parmeńską, rucolą i zielonymi szparagami
Hello!
Dzisiaj przedstawiam idealny przepis na imprezową przekąskę, jak i kolację dla całej rodziny w nieco bardziej uroczystej formie. Uwielbiam zielone szparagi i moja radość była nie okiełznania, kiedy dorwałam pierwsze sztuki w sklepie. W końcu nadszedł czas na maksymalne wykorzystywanie sezonowych owoców i warzyw i to chyba uwielbiam w wiośnie i lecie najbardziej. Dodatkowo pogoda nas bardzo rozpieszcza i to od dłuższego czasu, dlatego widok takich kolorowych posiłków cieszy jeszcze bardziej!
~Porcja: w zależności od ilości osób~
~Czas przygotowania: 30 minut~
Co potrzebujemy?
- 2 lub 3 bagietki pszenne w zależności od ilości osób
- kilka opakowań szybki parmeńskiej
- pęczek zielonych szparagów
- rucola
- majonez
Sposób przygotowania:
1. Bagietki kroimy na małe kromki.
2. Szparagi myjemy, odcinamy drętwe końcówki i gotujemy je w osolonej wodzie ok. 6 minut, aż zmiękną.
3. Kromki smarujemy delikatnie majonezem, nakładamy rucolę i następnie kawałek szpargi.
4. Każdą z kromek owijamy plastrem szynki parmeńskiej.
5. Podajemy na okrągłym talerzu.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz