Dip jogurtowo-koperkowy
Poszukujecie przepisu na dodatek do wieczornych, imprezowych przekąsek? Na takie okazje świetnie sprawdzą się różne dipy, które można serwować do chipsów, nachosów, mięs na zimno, a także tortilli.
Ja Wam przedstawiam tym razem przepis na bardzo prosty, szybki dip jogurtowo-koperkowy.
Zapraszam do tej krótkiej lekturki ;)
~Porcja: 1 średnia miska~
~Czas przygotowania: 10 minut~
Co potrzebujemy?
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- pęczek świeżego koperku
- łyżka soku z cytryny
- biały pieprz i sól
Sposób przygotowania:
1. Jogurt przelewamy do miski i dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku.
2. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy (część pozostawiamy do przyozdobienia)
3. Posiekany koperek dodajemy do jogurtu, doprawiamy pieprzem i obficie solą, a następnie całość dokładnie mieszamy.
4. Przekładamy do salatrek i przyozdabiamy gałązką świeżego koperku.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz