Pudding z tapioką, musem z kiwi i wiórkami kokosowymi
Wam nie pozostawiam nic innego jak brać się do roboty! ;)
~Porcja: 4 osoby~
~Czas przygotowywnia: 20 minut~
Co potrzebujemy?
- 1/4 szklanki tapioki granulowanej
- 2 puszki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków koksowych
- 2 łyżki miodu
- 3 dojrzałe kiwi
Sposób przygotowywania:
1. Zagotowujemy mleko kokosowe w rondlu i dodajemy do niego przepłukaną wcześniej tapiokę.
2. Dodajemy do tapioki miód, wiórki kokosowe i gotujemy ok. 20 minut cały czas mieszając. Tapioka musi zrobić się miękka i przejrzysta.
3. Kiwi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Blendujemy na gładki mus.
4. Do naczyń przekładamy przygotowany pudding z tapioki i na wierzchu kładziemy przygotowany mus z kiwi.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz