Pudding z tapioką, musem z kiwi i wiórkami kokosowymi






Nareszcie zawitała do nas piękna, złota jesień, odrobina slońca i zupełnie innego powietrza! Można wybrać się na długi spacer żeby podziwiać uroki tej pięknej pory roku. U nas z kolei w koncu mogliśmy zabrać się za czasochłonne porządki jesienne w ogrodzie i wygłodniali po ciężkiej pracy zastanawialiśmy się co dobrego przygotować na szybką przekąskę. Oczywiście na pierwszym planie pojawiła się znowu tapioka. No i za chwilę pojawiła się ona również na naszym podwieczorkowym stole - mocno kokosowa z musem z dojrzałego kiwi. Po prostu niebo w gębie!

Wam nie pozostawiam nic innego jak brać się do roboty! ;)

~Porcja: 4 osoby~
~Czas przygotowywnia: 20 minut~











Co potrzebujemy?

- 1/4 szklanki tapioki granulowanej
- 2 puszki mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków koksowych
- 2 łyżki miodu
- 3 dojrzałe kiwi

Sposób przygotowywania:

1. Zagotowujemy mleko kokosowe w rondlu i dodajemy do niego przepłukaną wcześniej tapiokę. 
2. Dodajemy do tapioki miód, wiórki kokosowe i gotujemy ok. 20 minut cały czas mieszając. Tapioka musi zrobić się miękka i przejrzysta. 
3. Kiwi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Blendujemy na gładki mus.
4. Do naczyń przekładamy przygotowany pudding z tapioki i na wierzchu kładziemy przygotowany mus z kiwi. 

i gotowe! Smacznego!

Komentarze

Popularne posty