Koktajlowy szał: Zielone smoothie na bazie szpinaku, awokado i jabłek
Za oknem deszczowo i pochmurnie, dlatego trzeba samemu naładować baterie i dodać sobie trochę słońca oraz witamin na dobre samopoczucie!
Nic tak nie rozpogodzi naszego dnia jak kolorowy koktajl, dlatego przestawiam kolejne do kolekcji smoothie przygotowane ze świeżego szpinaku, dojrzałego awokado oraz jabłek*. Idealny przepis na pierwsze, jak i drugie śniadanie, podwieczorek, a nawet kolację! Koktajl jest bardzo syty, dlatego można go śmiało przygotować na któryś z posiłków. Do tego jest niezwykle smaczny, a dojrzałe awkodado powoduje że jest przepysznie kremowy :)
~Porcja: 2 osoby~
~Czas przygotowywania: 10 minut~
Czego potrzebujemy?
- 1/2 awokado
- 3 szklanki szpinaku
- 1 duże jabłko
- 1 szklanka 100% soku z jabłek
- 1 szklanka wody niegazowanej
Sposób przyrządzania:
1. Awokado przekrawamy i obieramy. Kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera.
2. Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i wrzucamy do blendera.
3. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki i również wrzucamy do blendera.
4. Dodajemy sok z jabłek oraz wodę. Całość blendujemy i przelewamy do słoiczków lub szklanek.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz