Jaglanka z mango i musem malinowym z migdałami
Zatrzymajmy trochę na dłużej lato, korzystając z tych ostatnich dni, kiedy mamy pod ręką jeszczcze świeże owoce! Dlatego dzisiaj wrzucam idealną propozycję na drugie śniadanie, które można przygotować sobie również na następny dzień do pracy. Otóż w roli głównej dzisiaj jaglanka z mango podana z musem malinowym i migdałami, które nadadzą całości lekkiej chrupkości.
Jest to naprawdę idealna alternatywa na zdrowy, pożywny i pełnowartościowy posiłek, który można przygotowac sobie także po ciężkim treningu! Samo zdrowie w jednym małym słoiczku, a ile smaku i zadowolenia podczas jego próbowania! ;)
A więc do roboty!
~Porcja: 2 osoby~
~Czas przygotowywania: 20 minut~
Co potrzebujemy?
- jeden woreczek kaszy jaglanej
- 250 g malin
- 1 mango
- 1/2 szklanki obranych migdałów
- 1 łyżka miodu
- 2 szklanki chudego mleka
Sposób przygotowywania:
1. Kaszę przepłukujemy, przekładamy do garnka, wlewamy mleko i pod przykryciej gotujemy ok. 15 minut.
2. Mango obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki. Garść pokrojonych kawałków odstawiamy do dekoracji.
3. Do ugotowanej kaszy dodajemy dużą łyżkę miodu i całość mieszamy. Kaszę przekładamy do długiego naczynia, dodajemy do niego również mango i całość blendujemy na gładką masę.
4. Maliny myjemy, przekładamy do naczynia i blendujemy na gładki mus. Kilka malin odstawiamy do dokoracji.
5. Do słoiczka, szklanki, lub innego naczynia przekładamy jaglankę, posypujemy ją migdałami i nakładamy mus. Na wierzchu kładziemy kilka malin w całości oraz kawałki pokrojonego mango.
6. Całość wstawiamy do lodówki i studzimy. Jemy schłodzone.
i gotowe! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz